קצת על עגיל לחץ – טבעת לחץ

עגיל טבעת לחץ הוא אולי העגיל פירסינג הכי פופולרי בקרב חובבי הפירסינג. וזה משום שעגיל זה מתאים כמעט לכל סוגי העגילים שקיימים. במיוחד טבעות לחץ שנסגרות עם כדור באמצע. לכדור יש גומות קטנות משני צדדיו כך ששני קצוות החישוק מתיישבות בתוך הגומות בבטחה. ובעזרת לחץ של הטבעת הוא ששומר את הכדור במקומו. מה שהופך את עגיל הלחץ לאחד העגילים המאובטחים ביותר.

הם בעלי צורה פשוטה אך ניתן למצוא אותם בהמון וריאציות שונות. ניתן למצוא אותם במבחר ענק של גדלים ועוביים כך שניתן להתאים אותם כמעט לכל סוגי הפירסינג מעגילים לאוזניים, עגיל לשפתיים, עגיל לפופיק, עגיל ספטום ועוד מלא..

ניתן גם למצוא עגילי לחץ עשויים מהמון חומרים שונים ביניהם: מתכת רפואית, טיטניום, זהב ועוד.

אבל לפי הניסיון שלי רובנו שומעים עגיל לחץ עוברת לנו צמרמורת קרה בגוף ולחלקנו אף מתחילה פריחה. ואז אתם חוזרים להסתכל על העגיל שנית ולמרות שהוא עם עיצוב מושלם, גודל אידיאלי והעובי שאתם בול צריכים. ואז אתם נזכרים בכל הפעמים שרציתם להחליף אותו ולא הצלחתם לפתוח אותו, ושרציתם לשים אותו ולא הצלחתם לסגור אותו, ושהכדור נפל לכיור או מתחת לארון. וכך אתם פשוט מחליטים ברוב קולות לוותר על העגיל המושלם ולחפש משהו אחר במקום.

אז הינה כמה טיפים שישפרו לכם את החוויה

קודם כל ולפני הכל לשטוף ידיים הייטב עם מים וסבון, נגבו את הידיים. ובואו נתחיל.

קחו מגבת ידיים נקייה ותפרסו אותה בכיור. ככה שעם הכדור נופל יש לו נחיתה רכה שתמנע ממנו לנמשיך לקפץ ותסתום את חור הכיור לאיבוד קלאסי של הסוגר.

תחטאו הייטב את העגיל ואת איזור הנקב

איך פותחים וסוגרים עגיל לחץ?

הרעיון הוא שהלחץ של הטבעת זה מה שמחזיק את הכדור במקום, מה שהופך את חווית הפתיחה – סגירה לקצת מאתגרת.

כדי לפתוח את הטבעת יש לדחוף את הכדור החוצה, ובכדי לסגור את הטבעת יש לדחוף את הכדור פנימה חזרה.
לא ניתן לסגור את הטבעת ללא הכדור. כמובן, כשאתם דוחפים את הכדור תעשו את זה בזהירות כדי שלא תעיפו אותו.
תניחו את הסוגר במקום בטוח על מגבת ותשחילו את העגיל לחור! מעולה, אתם כבר עברתם חצי דרך!
עכשיו כל שנותר לכם לעשות זה לסגור את העגיל, תסתכלו על הסוגר יש משני צידי הכדור מעין גומות קטנות- אחת בכל צד. החישוק צריך להכנס אל הגומות. תכוונו את זה הגומות אל הקצוות של החישוק ותתדחפו את הסוגר פנימה!
מומלץ להתאמן על הפתיחה סגירה לפני שהעגיל באוזן (על יבש). אם הצךחתם עכשיו תנסו גם בעניים עצומות.
וואלה הסוגר סגור. עכשיו אם אתם רוצים להדק את העגיל על הכגור אתם יכולים בכוח עם הידיים או בעדינות עם פלייר.

איך יודעים שהסוגר כדור בפנים?

לפני שאתם משחררים סופית ומאבדים עוד סוגר תנסו לסובב את הכדור בתוך הגומות שלו. אם העגיל מסתובב בקלות אז הצלחתם הכדור בפנים. עכשיו תנסו בעדינות לדחוף את הכדור אם הוא תפוס היטב אתם יכולים לשחרר.

איך מורידים עגיל לחץ?

צריך לתפוס את העגיל בשתי האצבעות ובעדינות לדחוף את הכדור החוצה.
זהירות!! אל תמשכו את העגיל אתם סתם תכאיבו לעצמכם. חייבים להחזיק את העגיל ביד.
אם אתם מנסים להוריד עגיל סמיילי אתם צריכים להיות עוד יותר זהירים ואם אתם רואים שזה לא מצליח אל תכאיבו לעצמכם ולכו לפירסר לקבלת עזרה.

קחו בחשבון, שככול שהטבעת שיש עליכם יותר קטנה זה יותר קשה לפתוח אותה. אז אם מראש אתם יודעים שיש עליכם טבעת לחץ בגודל של 6 מ”מ. ואתם לא מצליחים לפתוח אותה אחריי שתיים שלוש ניסיונות גשו אל הפירסר ויעזור לכם.

איך מורידים עגיל לחץ שכבר בתוך הנקב (באוזן)?

בעיקרון מוציאים אותו האותה צורה:
1. מוציאים את הכדור בזהירות. ע”י תפיסת הכדור מהחלק הפנימי ודחיפתו החוצה. יש לפעיל טיפה לחץ כדי שהכדור ייצא. אבל ההוצאה לא אמורה לכאוב, זה לוקח מספר שניות והכדור אמור לצאת.
2. סובבו את החישוק ותוציאו אותו מהאוזן.

חשוב: הוצת העגיל לא אמורה לכאוב בשום שלב. אם העגיל טיפה כואב יש לעצור וגשת לפירסר שיעזור לכם להוריד את העגיל.

אפשר להשתמש בפלייר?

בעיקרון כן. אבל יש כמה כללים כדי שלא תפצעו את עצמכם.
דבר ראשון, אל תעשו את זה לבד. תמצאו מישהו שאתם סומכים עליו שיעזור לכם.
תכניסו את הפלייר ברווח שבתוך הטבעת ותלחצו כלפי חוץ בעדינות. הפעולה היא בעצם להרחיב טיפה את החישוק ואז הכדור פשוט נופל.
כמובן, שימו לב לאין לכדור נופל כי הוא קופץ ממש מהר ואתם עלולים לאבד אותו.

לקולקציה המלאה של הטבעות לחץ שלנו

עגיל לחץ רופאי? מה זה אומר?

המונח עגיל רפואי הוא מונח שאנשים רבים משתמשים בו. המונח בדרך כלל מכוון לעגילים ראשונים כאלה שאיתם עושים את החור הראשון ואסור להחליף אותם עד החלמה מלאה. כשאתם מחפשים עגילי לחץ רפואים אתם מחפשים עגילים היפו-אלרגנים שתוכלו לענוד אותם ללא חשש להתפתחות של זיהום. ובגלל זה לרוב אתם רוצים לוודא שהעגיל עשוי מטיטניום או מזהב. עגיל לחץ רפואי גם מומלץ לכאלה שעוברי ניתוח בתנוך האוזן מסיבה כזו או אחרת והרופא ממליץ להביא עגילי לחץ שלא יהיה ניתן לפתוח אותם בקלות.

עגיל לחץ לקלואיד

אם גם לכם יש צלקת קלואיד בתנוך האוזן ואתם לקראת ניתוח. הגעתם למקום הנכון! הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על העגיל לחץ שאתם מביאים איתכם לניתוח. הכוונה היא כמובן לעגיל לחץ שעשוי מחמר היפו-אלרגני בעדיפות לטיטניום. העגיל עצמו צריך להיות בקוטר של 12 מ”מ. ובעובי של 0.8 מ”מ – 1.2 מ”מ שזה 20ga או 16ga.
באופן עקרוני גם עגילי קליקר הם פתרון מעולה! אנחנו תמיד ממליצים עליהם כי הם מאובטחים ומאוד קלים לתפעול. אבל רק תוודאו עם המנתח שלכם שהוא מכיר את העגיל ושזה מתאים לצורת העבודה שלו.
ואם יש לכם שאלה אל תהססו לשלוח לנו שאלה כאן, בפורום ואפילו בוואצאפ!